top of page

Corona maatregelen

Ik ben zeer verheugd om te kunnen melden dat na een verplichte corona sluiting van bijna twee maanden Balanergy sinds maandag 11-5-2020 weer is open gegaan! Wat kreeg ik veel vragen van mensen die nu extra last hadden doordat ze niet behandeld konden worden, heel vervelend omdat ik niets voor ze kon doen, behalve oefeningen en tips op afstand geven.

 

De afgelopen tijd is een heel bijzondere geweest, het coronavirus houdt ons allen enorm bezig. Waar doe je goed aan? Wat is nog gezond, of verantwoord? Wat niet? Het is erg goed om te zien dat het virus heel veel minder om zich heen grijpt inmiddels, waardoor ondermeer Balanergy als massagepraktijk weer heeft kunnen openen. Sommige zaken zijn net een beetje anders dan voorheen. Wanneer u een massage boekt, dan ga ik er van uit dat u niet in de afgelopen 10 dagen:

 • Verkouden bent geweest

 • Koorts heeft gehad

 • Langdurig regelmatig gehoest/geniest heeft

 • Positief getest bent op corona

Mocht één van bovenstaande situaties op u van toepassing zijn, dan zullen we de afspraak verzetten, dit geldt uiteraard ook van mijn kant. Door deze vragen te stellen, zorgen we er samen voor dat het virus zich niet of minder kan verspreiden en is het dragen van een mondkapje niet nodig. Indien u in een risicogroep valt, dan kan ik dat op uw verzoek wel alsnog gebruiken. In standaard situaties is dat bij het negatief beantwoorden van bovenstaande vragen niet noodzakelijk geven de beroepsgroep, het RIVM en de regering aan.

 

De extra gezondsheidsvragen zijn ook op advies van de brancheorganisatie nodig om de veiligheid in deze tijd extra te kunnen waarborgen, zodat de besmettingsratio onder de 1 blijft zodat de heropening van de overige economie, en meer, ook op schema door kan gaan. Daarnaast zijn er in en om de praktijk de volgende maatregelen genomen:

 • Er is hand sanitizer gel beschikbaar bij binnenkomst

 • Deurklinken en de trapreling worden extra vaak ontsmet

 • Het hoofdkussentje wat bedoeld is om het hoofd op te laten rusten in buikligging, is tijdelijk vervangen door een makkelijk te reinigen siliconen exemplaar

 • Zoals altijd worden handdoeken, dekens en doeken na iedere cliënt vervangen

 • De tafel, en dan met name de opening bij het gezicht, wordt na iedere cliënt ontsmet

 • De doeken en kussensloop op de mat worden na iedere cliënt vervangen, het stoffen facial kussentje wordt, indien het gebruikt wordt, na iedere cliënt gewassen

 • Het toilet is gewoon te gebruiken en wordt voorafgaand en naderhand steeds opnieuw schoongemaakt. Ook vindt u hier wegwerpschoonmaakdoekjes om indien gewenst zelf de bril nog af te nemen.

 

Ik hoop u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven over de (extra) hygiëne maatregelen binnen Balanergy. Mocht u alsnog specifieke of individuele vragen hebben, dan hoor ik het graag.

bottom of page