top of page

Balanergy Kinderyoga

 

Balanergy geeft kinderyoga op scholen, kinderdagverblijven en bso's. Kinderyoga lijkt in sommige aspecten op yoga voor volwassenen, andere onderdelen zijn specifieker gericht op (jonge) kinderen. Balanergy kinderyoga is een combinatie van zachte technieken uit de Hatha en Dru yoga en niet "zweverig", maar wel een heel fijne manier om tot rust te komen voor kinderen, waarbij ademhalingstechnieken, mindfulness en yogahoudingen vertaald naar wat kinderen kunnen, aan bod komen. Balanergy kinderyoga is religie-neutraal.

Het uitgangspunt is voor elke leeftijd gelijk: yoga is niet prestatiegericht, je hoeft niet te winnen, je kunt niet verliezen en je doet wat bij jou en je lichaam past, op dat moment. Voor kinderen betekent dat dat we starten met een spelletje om even tot rust te komen, te aarden. Daarna doen we een (kinder)zonnegroet, lekker je lichaam stretchen zodat je je goed en soepel voelt. Verdere onderdelen van de lessen kunnen bestaan uit balanshoudingen, goed leren ademhalen, massage oefeningen, overige asana's (yogahoudingen), samenwerkingsoefeningen en aan het einde een eindontspanning. Alles wordt gegoten en aangepast in bijvoorbeeld verhaaltjes met dieren, tropische eilanden, sprookjesbossen, watervallen en nog veel meer. Op deze manier krijgen kinderen een rustpunt in de hectische, digitale wereld anno nu, waarin ze spelenderwijs de tools krijgen om te leren ontspannen en zich bewust te worden van zichzelf.

 

Yoga zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, vind ik, en daarom worden de tarieven bewust laag gehouden. Wilt u als school, kinderdagverblijf of BSO meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Mail of bel dan gerust!

bottom of page