top of page

Opleidingen en Workshops

Massage in Nederland is een vrij beroep. Wie echter regelmatig een massage krijgt, voelt  al snel of iemand weet wat hij of zij doet en gedegen is opgeleid. Mascha Kwakkel van Balanergy heeft diverse (docenten)opleidingen massage gevolgd en een ruime praktijkervaring en wil deze graag delen met wie het leuk vindt om anatomisch en verantwoord te leren masseren!

 

Wil je leren masseren? Dan ben je bij Balanergy aan het juiste adres voor opleidingen en workshops massage, in de vorm van ontspanningsmassage met een oosterse twist of massages die klachten leren behandelen. De workshops en opleidingen zijn een mix van klassieke grepen en technieken, gecombineerd met Thaise technieken die op een massagetafel, grond/mat of bed gegeven kunnen worden.

 

Je kunt kiezen voor een volledige, professionele opleiding om het hele lichaam te leren masseren om hierna een eigen praktijk te gaan starten, maar ook een deelmassage leren beheersen, zodat je bijvoorbeeld je familie en vrienden een prettige maar ook verantwoorde rug-, nek- en schoudermassage kunt geven. Wil je liever eerst kijken of het iets voor je is? Boek dan een workshop massage waarbij je kennis maakt met wat massage omvat, en waar je rekening mee dient te houden.

 

Elke opleiding doe je met maximaal 2 personen. Hierbij kun je ervoor kiezen om samen de opleiding te doen. Dan masseer je en oefen je op elkaar. De opleiding kan ook privé gedaan worden, je werkt dan steeds op een massagemodel die je zelf mag meenemen of waar Balanergy voor zorgt. Alle opleidingen kunnen in het Nederlands of Engels gegeven worden en zijn inclusief water en (kruiden)thee en reader/boek. Indien je eerste een workshop volgt, en daarna besluit een volledige opleiding te doen, dan wordt het bedrag van de workshop in mindering gebracht op je opleidingskosten. De opleidingskosten (niet de workshops) zijn in veel gevallen af te trekken van de belasting.

bottom of page