top of page

Rugpijnmassage

 

Balanergy biedt een speciale boven- en onderrugklachten-massage aan. Deze bestaat uit een intensieve behandeling van het onderrug-bekken-billen en benen gebied waarbij een combinatie plaatsvindt van Thaise acupressuurmassage en klachtgerichte (olie)massage. Er wordt gemasseerd met een speciale Thaise balsem die extra diep inwerkt op de spieren. De massage is intensief maar ook erg ontspannend omdat het een directe verlichting biedt. De behandeling onderscheidt zich van een fysiotherapie behandeling omdat de behandeling dus behalve functioneel ook nog steeds een lekker ontspannende massage is.

 

Veel vrouwen (en zo nu en dan ook mannen) hebben vaak last van de onderrug. Dit kan veel oorzaken hebben, waaronder acute pijn door een overbelasting, pijn door verweking van de spieren door bijvoorbeeld menstruatie of zwangerschap of langdurige pijn. Pijn in de onderrug wordt onderverdeeld in pijn korter dan 6 weken, pijn van 6 tot 12 weken of langer dan 12 weken. Voor alle varianten kan (regelmatige) massage verlichting bieden. Soms is het nodig of praktischer om je door te verwijzen naar een fysiotherapeut of chiropractor.

 

De onderrug is een nogal breed begrip waarbij vaak het hele gebied rondom het heiligbeen, stuitje en de heupgordel bedoeld wordt. Het zal je dan wellicht ook niet verbazen dat veel onderrugklachten bij vrouwen feitelijk klachten zijn die hun oorsprong vinden in de spieren rondom het bekken en heiligbeen met andere woorden, in de billen dus! De billen bestaan uit meerdere grote spieren die samen eigenlijk het grootste gewicht van je lijf dragen en je rug ondersteunen om rechtop te blijven, samen met de spieren rondom de wervelkolom. Op zich geen wonder dus dat in ons drukke leven deze spieren en dan voornamelijk de grote (gluteus maximus) en middelgrote (gluteus medius) bilspier vaak erg geïrriteerd zijn.

In de bovenrug geeft de trapezius spier en meerdere oppervlakkige en diepliggende spieren vaak klachten in bovenrug en nek. Veel mensen zetten stress lichamelijk vast door de schouders (vaak ongemerkt) op te trekken, waardoor er teveel spanning op het gebied komt. Ook klachten in de nek en bovenrug kunnen bij de bovenrug massage goed behandeld worden, deze klachten ontstaan tegenwoordig vaak door beeldschermgebruik op de bank of tafel, waarbij je teveel naar beneden kijkt.

Bij de opmerking kun je aangeven of je een onderrug- of bovenrug massage nodig hebt. Deze klachten zijn vaak niet gisteren ontstaan, dus na een eerste behandeling zul je zeker verlichting voelen, maar om problemen blijvend op te lossen en daarna bij te houden, zijn vaak een aantal behandelingen meer nodig. Daarom kun je deze specifieke klachtenmassage ook als kuur boeken, wat het iets voordeliger maakt. Ik adviseer daarom om te starten met 3 a 4 behandelingen kort op elkaar, om daarna het klachtengebied bij te houden door eens in de 4 tot 6 weken de rug opnieuw los te laten werken. Let op: wil je graag in kuurverband gemasseerd worden, plan je eerste behandeling dan in overleg tijdig in zodat er voldoende ruimte is in de agenda om een aantal behandelingen relatief kort na elkaar te plannen.

 

Rugpijnmassage 30 minuten                                 €29,-

Rugpijnmassage 45 minuten                                 €39,-

Kuurverband 3 behandelingen 30 minuten         €84,95

Kuurverband 3 behandelingen 45 minuten         €114,-

Kuurverband 4 behandelingen 30 minuten         €113,-

Kuurverband 4 behandelingen 45 minuten         €152,-

Indien je eerst een keer wilt proberen en daarna alsnog een kuurverband wilt afnemen, dan kan dat verrekend worden bij de tweede keer. Een rittenkaart kan contant betaald worden, per tikkie of door middel van een overboeking per bank.

 

 

 

 

 

bottom of page