top of page

Voetreflexologie en voetmassages

 

Balanergy biedt een combinatie aan van 2 soorten voetreflexologie massage aan: de westerse voetreflexologie en Thaise variant.

 

Westerse voetreflexologie wordt uitgevoerd met de handen en gaat er vanuit dat het hele lichaam in de voeten gereflecteerd wordt. Beide voeten zijn dan ook onderverdeeld in zones met drukpunten die overeen komen met een lichaamsdeel, orgaan of lichaamssysteem, zoals het lymfesysteem, endocriene systemen of wervels.

 

massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden massage ijsselmuiden thaise yogamassage thaise massage ontspanning

De behandeling start met de rechtervoet om het spijsverteringsstelsel te activeren en werkt daarna van boven naar beneden en behandelt alle reflexzones in beide voeten. De behandeling is een combinatie van reflexzone therapie en ontspanningstechnieken die ook bij een reguliere voetmassage aan de orde komen, met als resultaat een diepe ontspanning en een verkwikt gevoel. Voetreflexologie werkt voornamelijk preventief en is geenszins een vervanging van reguliere geneeskunde, maar kan wel complementair werken.

 

Thaise voetreflexologie kent dezelfde reflexpunten als de westerse, maar werkt behalve met de handen ook met een traditioneel houten stokje om nog dieper in te kunnen werken op de reflexzones. Er wordt begonnen met de linkervoet, omdat het hart en daarmee de motor van onze bloedsomloop, enkel in de linker-

voet te vinden is. Hierbij wisselen het stokje en massage met de handen elkaar af en ligt de nadruk meer op ontspanning met daarbij reflexzone massage in een vaste volgorde, ook weer van boven naar beneden.

 

Zo zie je dat beide soorten reflexologie overeenkomsten en verschillen hebben, waarbij er geen sprake is van goed of fout, maar meer een ander uitgangspunt en een andere benadering. 

 

Naast de reflexologie biedt Balanergy ook "gewone" voetmassages aan. Dit is een ontspannende behandeling van de voeten, enkels, en bij 60 minuten ook de benen. Bij elke behandeling hoort sowieso een voetenbad en een scrub van de voeten. Deze massage is perfect na inspanning of aan het einde van de dag en je voelt vaak pas hoe moe je bent als je voeten gemasseerd worden, waardoor een nog diepere ontspanning mogelijk is.

bottom of page